fbpx

Fik et nyt liv ved at køre Leaf

Der er meget nyt, man skal vænne sig til, når man køber sin første elbil. Heldigvis består alt det nye udelukkende af fordele i forhold til brændstofbiler, oplever Charlotte og Thomas fra Glostrup, som Trio Biler har fulgt, siden de købte deres første elbil, en lækker Nissan Leaf, i marts måned 2018.

 

Hjemme hos Charlotte og Thomas er det fruen, der er bilnørden. Ikke Thomas.
Det var også Charlotte, der langt om længe overgav sig til elbilen, på grund af Nissan Leafs tonede ruder. Og alufælgene. Og accelerationen fra 0 til 100 på 7,8 sekunder.

Men havde hun vidst, hvordan bilen også ville ændre hendes liv og hendes hverdag, ville det lækre ydre have kommet i anden række.

For selvom hun oprindeligt var meget skeptisk over at skulle køre elbil, er det i dag Charlotte, der er overstrømmende lykkelig og taknemmelig for parrets Leaf.

– Da jeg endelig fik hende ud at køre i den, så hun pludselig helt nye muligheder i den, oplevede Thomas.

Charlotte lider af fibromyalgi, en sygdom der giver kroniske smerter i leddene og træthed. Det betød, at hun i parrets gamle benzinbil med manuelt gear ofte kun kunne køre en halv time ad gangen, hvorefter hun blev så træt, at hun måtte holde ind til siden og hvile eller sove.

 

Køreturene i Leaf’en er en fornøjelse for Charlotte, som lider af kroniske smerter på grund af fibromyalgi. Hun slipper for at få ekstra smerter og for de mange hvilepauser, der var nødvendige, da hun kørte i parrets tidligere biler.

 

– Jeg har brugt SÅ meget tid på bare at ligge i vores gamle bil. Det er helt anderledes i Leaf’en. Den kører jo ikke sig selv, men næsten. Den er udstyret med så mange funktioner, der aflaster mig. Jeg skal ikke skifte gear, den er meget nem at dreje, bilen er højere og dermed bedre at stige ind og ud af, når jeg har ondt – og så har den parkeringssensor hele vejen rundt, så jeg ikke skal dreje kroppen af led og få smerter, når jeg skal se de blinde vinkler, fortæller Charlotte.

Leaf’en bliver inden for vejstriberne af sig selv, og den har adaptiv fartpilot, så den selv bremser og accelerer i takt med bilerne foran.

– Jeg bruger heller ikke foden så meget, for den praktiske e-pedal bremser selv, når jeg løfter foden fra speederen.

Charlotte har med Leaf’en fået et helt andet liv, hvor hun nu selv kan handle og have en normal hverdag uden hvilepauser i bilen.

Oven i købet virker bilen smertelindrende på hendes ømme led. På vintermorgener er bilen nemlig opvarmet helt fra køreturens start, også i sæder og rat, så hun undgår at blive påvirket af kulden.

– Jeg anbefaler en bil som min til alle ældre og folk med smerter, der bliver hurtigt trætte. De får en helt anden og meget mere afslappet køreoplevelse i en Leaf. Det havde jeg slet ikke tænkt på selv, inden jeg prøvede den, fortæller Charlotte, der endda har været på tur helt til Østrig i elbilen.

» Læs om parrets tur til Østrig i elbil her…

 

________________________________________________________________________________________________________________

Fra sommeren 2019 fås Nissan Leaf i en opdateret version. Vil du vide mere, så kontakt Christian hos Trio Biler på  3953 5451.

» Links til alle historierne: Irriteret på forskud over elbilPå ferie i elbil til ØstrigIngen grund til panik over lavt batteriHvor er opladerstikketMed Elli på turDerfor blev det en LeafOpdateret Elli på eventyr