Forside 9 Erhverv 9 Firmabil

FIRMABIL

Køb din firmabil hos Trio Biler og kør på forretningsrejse i fremragende kvalitet.

Hos Trio Biler får du firmabiler med højtteknologiske assistentsystemer samt køreegenskaber uanset, hvilken model du foretrækker. Alle vores modeller byder på hver deres unikke design, udstyr og komfort.

Vi tilbyder et bredt sortiment af firmabiler, der spænder over flere forskellige størrelser, udstyrsvarianter og motorer. Vi tilbyder bl.a. vores meget attraktive personbil, Nissan Qashqai, på mild-hybrid eller vores 100% elektriske crossover, Nissan ARIYA. Har du større ambitioner, når det omhandler plads, så er den elektriske familiebil, Maxus Euniq6, eller den banebrydende varevogn, Maxus e-Deliver3, der både kan fås med varerumsvolume på hhv. 4,8 m3 og 6,3 m3, to rigtige gode bud. 

Oplev de forskellige firmabiler nedenfor og find den, der passer til dig og dine behov.

FIRMABIL BESKATNING

Når din virksomhed leaser en bil til dig, beskattes du af at have fri bil til rådighed uanset om din virksomhed køber eller leaser. Skatten beregnes ud fra bilens anskaffelsespris.

Du skal betale skat af 23 procent af bilens værdi op til 300.000. 22 procent betales af den overskydende værdi.

Sideløbende tilføjes et miljøtillæg, der betales til staten. Tillægget består af bilens grønne ejerafgift, vægtafgift eller CO2-ejerafgift ganget med den gældende sats. Pr. 1. januar 2024 er satsen 600% og stiger til 700% fra årsskiftet 2025. Har du spørgsmål til beregningen på din kommende firmabil, så er du velkommen til at konkte os, vi står klar til at hjælpe dig. 

Forlænges leasingkontrakten, og bilen er minimum 3 år gammel, vil beskatningsgrundlaget ændres, så det bliver baseret på markedsprisen på en tilsvarende bil.

FIRMABIL ELLER EGEN BIL?

Vi hjælper dig med at få skabt et overblik, når det handler om valget mellem at købe egen bil eller benytte sig af firmabil. 

Vi har stor erfaring og ekspertise i vejledning inden for firmabiler, hvorfor vi også ved, at det kan være svært at vurdere, hvad der økonomisk bedst kan betale sig for lige netop dig. Det afhænger bl.a. af forholdet mellem privat og erhvervsmæssig kørsel. Kører du mange kilometer for virksomheden og har mulighed for kørselsgodtgørelse, vil det være fordelagtigt, at vælge en privat bil. Kører du mange kilometer privat, kan en firmabil, derimod være fordelagtig. 

FIRMABIL BEREGNER

Hvis du ønsker at skabe dig et overblik over, om firmabil kan betale sig for dig, så kan du benytte denne firmabil beregner.

FORDELE VED PRIVAT BIL:
 • Der er tale om en forholdsvis billig bil
 • Værditabet på bilen synes at være mindre risikofyldt
 • Du kører mange kilometer for virksomheden og får skattefri kørselsgodtgørelse
FORDELE VED FIRMABIL:
 • Du kører mange kilometer privat
 • Der er tale om en forholdsvis dyrere bil
 • Værditabet på bilen synes at være stort
 • Du udskifter din bil oftere end gennemsnittet

HVILKEN FIRMABIL SKAL VI TILPASSE TIL DIG OG DIN VIRKSOMHED?

PERSONBILER
VAREBILER

LÆS OM OMBYGNING

Det er ingen sag for Trio Biler, at ombygge Nissan- samt Maxus-modeller til en ladbil, varevogn eller kassevogn, som lever op til dine krav. Vi har mange års erfaring med at ombygge Nissan-modeller, som eksempelvis NV400 og Cabstar. De biler, som bliver udgangspunktet for ombygningen, er stærke og robuste, og kan bruges til ethvert formål.

MOBILE KONTORER

Udover at ladbilen, kassevognen eller varevognen kan indrettes og bruges til at flytte store og tunge materialer, så kan den også fungere som et mobilt kontor. Det giver dig mulighed for, at klare meget af det praktiske når du er på farten.

Kabinen kan i de fleste biler indrettes med mange forskellige opbevaringsrum, god benplads og højt til loftet. Derudover kan passagersædet udstyres med en hård ryg, der kan blive et mini skrivebord, når sædet bliver lagt ned. Det skaber lidt ekstra plads til computeren, diverse dokumenter eller noget helt tredje. Du har dermed mulighed for at holde styr på det hele, uanset om du er på kontoret eller i bilen.

RUMMELIGHED

Alle vores erhvervsbiler er rummelige, så du ikke bliver begrænset af pladsmangel, når du skal køre med materialer og værktøj. Ladvogne, kassevogne og varevogne er arbejdsbiler, der nogle gange bliver udsat for hårde prøvelser, som bump, grus, småsten, tunge materialer og værktøj.

Det nytter ikke noget, at bilen mister funktion, evne og udseende allerede efter et år. Det er derfor en stor fordel og en god investering, at den kan skræddersyes og tilpasses til dine transportbehov. På den måde får du en stærk og praktisk arbejdsbil, der holder værdien gennem flere år.

FIRMABIL HOS TRIO BILER. DER ER MASSER AF FORDELE.

Der er masser af fordele ved at vælge en lokal leverandør, når du skal lease eller købe din næste firmabil. Vi matcher priserne fra “de store” leasingselskaber og samtidig får du fordelene ved at handle lokalt:

\

Større fleksibilitet

\

Professionel rådgivning

\

Stort kendskab til lokale markedsforhold

\

Stor ekspertise inden for leasing og finansiering

Kontakt vores Flåde & Erhvervschef, Jimmy, på mail jha@triobiler.dk eller TLF: +45 39 53 54 52

SPØRGSMÅL & SVAR

Hvordan beskattes firmabil? 

Svar: Når du kører privat i en bil, som du har fået stillet til rådighed af din arbejdsgiver, skal du beskattes af bilen. Der er kommet nye regler vedr. firmabil fra den 1. juli 2021.

Reglerne er følgende:

 • Hvis du har fri bil, skal du betale skat af en procentdel af bilens værdi plus et miljøtillæg (Se afsnittet “Firmabil beskatning” ovenfor)
 • Det vil ingen betydning have for skattens værdi, hvor meget du kører i bilen
 • Din arbejdsgiver sørger for, at du løbende betaler skat af din firmabil, som vil fremgå af din lønseddel
 • Vær opmærksom på, at du ikke kan få kørselsfradrag, hvis du har fri bil
Hvem betaler skade på firmabil? 

Svar: I og med, at det er virksomheden, der står, som bruger på bilen, så vil det i de fleste tilfælde også være dem, der hæfter for diverse skader, med mindre andet er aftalt.

Kan det betale sig at have fri bil? 

Svar:  Det kan være svært at vurdere, hvorvidt firmabil eller privat bil bedst kan betale sig. Overordnet kan det siges, at hvis der er tale om en dyr bil med store driftsomkostninger samt et lavt beskatningsgrundlag, vil det tale for at vælge firmabil. Omvendt, hvis der er tale om en billigere eller minde omkostningstung bil, så vil det tale for at vælge den privat. Dvs. hvis de samlede årlige driftsomkostninger er mindre end værdien af den firmabil, du skal beskattes af, så vil det bedst betale sig, at du vælger bilen privat.