Firmabil
Køb din firmabil hos Trio Biler og kør på forretningsrejse i fremragende kvalitet.
Hos Trio Biler får du firmabiler med højtteknologiske assistentsystemer samt køreegenskaber uanset, hvilken model Du foretrækker. Både vores Nissan og Maxus modeller byder på hver deres unikke design, udstyr og komfort.
Vi tilbyder et bredt sortiment af firmabiler, der spænder over flere forskellige størrelser, udstyrsvarianter og motorer. Vi tilbyder bl.a. vores meget attraktive personbil, Nissan Qashqai, på mild-hybrid eller vores 100% elektriske crossover, Nissan ARIYA. Har du større ambitioner, når det omhandler plads, så er den elektriske 7-sæders familiebil, Maxus Euniq5, eller den banebrydende varevogn, Maxus e-Deliver3, der både kan fås med varerumsvolume på hhv. 4,8 m3 og 6,3 m3, to rigtige gode bud.
Oplev de forskellige firmabiler nedenfor og find den, der passer til dig og dine behov.

Firmabil leasing
Hos Trio Biler tilbyder vi leasing af din næste firmabil, og vores dygtige erhvervschef, rådgiver dig om, hvilken firmabil og leasingtype, der passer til lige netop dig og din situation.
Vi skræddersyer firmabiler med det udstyr, der passer til dine og virksomhedens behov.
Regler for firmabil

Overordnet beskrives reglerne for firmabil, som følgende:
- Når du har fri bil til rådighed, betaler du skat af en procentdel af bilens værdi + et miljøtillæg
- Det vil ingen betydning have for skatten, hvor meget du kører i bilen
- Din arbejdsgiver sørger for, at du løbende vil betale skat af din firmabil i forbindelse med din løn
- Det er ikke muligt at få kørselsfradrag, når du har firmabil
OBS: Beskatningen af fri bil udregnes med en minimumsgrænse på kr. 160.000. Dvs. selvom firmabilen kun er 110.000 kr. værd, vil 160.000 stadig bruges, som beregningsgrundlag.
Firmabil beskatning
Ved biler nyere end 36 måneder beregnes værdien af nyvognsprisen (eller 160.000, hvis bilen koster mindre end det). Ved biler ældre end 36 måneder, nedsættes værdien til 75 % af købsprisen. Dvs. er bilen købt til kr. 400.000, for 3 år siden, beskattes den efter 36 måneder kun med kr. 300.000.
Når virksomheden stiller en bil til rådighed, bliver du, som medarbejder, beskattet af at have fri bil, uagtet om der er tale om leasing eller køb. Skatten beregnes ud fra bilens anskaffelsespris, som bliver genberegnet senest fire måneder efter levering. Dette kaldes beskatningsværdi.
Når du får stillet fri bil/firmabil til rådighed, skal du betale skat af 23,5 procent af bilens værdi op til 300.000 kr. og 21,5 procent for værdien over 300.000 kr. + miljøtillæg.
Miljøtillægget består af bilens grønne ejer afgift ganget med den gældende sats. Miljøtillægget blev forhøjet fra 150 % til 250 % den 1. juli 2021. Herefter stiger miljøtillægget hvert år indtil 2025, hvor det udgør 700 % af den grønne ejerafgift.
Du beregner miljøtillægget ved at gange den årlige grønne ejerafgift, vægtafgift eller CO2-ejerafgift med disse satser:
- I 2023 er satsen 4,5 (450 %)
- I 2024 er satsen 6 (600 %)
- I 2025 er satsen 7 (700 %)
Efter at kende bilens værdi samt miljøtillæg, kan du beregne værdien af din firmabil for 12 måneder ved at lægge de to beløb sammen. Dernæst deler du beløbet udover de 12 måneder, hvor du vil få det månedlige beløb, som du skal betale skat af.
Firmabil beregner
Hvis du ønsker at skabe dig et overblik over, om firmabil kan betale sig for dig, så kan du benytte denne firmabil beregner.
Eksempel på beregning af bilens værdi:
Hvis bilens værdi er sat til 300.000 kr. vil bilens værdi beregnes således:
23,5% af 300.000 kr. = 70.500
Er bilens værdi 600.000, og dermed højere end 300.000 kr., vil beregningen se således ud:
23,5 % af 300.000 kr.: 0,235 x 300.000 kr. = 70.500 kr.
21,5 % af 200.000 kr.: 0,215 x 200.000 kr. = 43.000 kr.
Bilens værdi er 70.500 kr. + 43.000 kr. = 113.500 kr.
Oversigt over de gældende og kommende satser for beregning af fri bil:
2022
- Sats for bilens værdi under 300.000 kr.: 24 %
- Sats for bilens værdi over 300.000 kr.: 21 %
2023
- Sats for bilens værdi under 300.000 kr.: 23,5 %
- Sats for bilens værdi over 300.000 kr.: 21,5 %
2024
- Sats for bilens værdi under 300.000 kr.: 23 %
- Sats for bilens værdi over 300.000 kr.: 22 %
2025
- Sats for bilens værdi under 300.000 kr.: 22,5 %
- Sats for bilens værdi over 300.000 kr.: 22,5 %
Firmabil eller egen bil?
Vi hjælper dig med at få skabt et overblik, når det handler om valget mellem at købe egen bil eller benytte sig af firmabil.
Vi har stor erfaring og ekspertise i vejledning inden for firmabiler, hvorfor vi også ved, at det kan være svært at vurdere, hvad der økonomisk bedst kan betale sig for lige netop dig. Det afhænger bl.a. af forholdet mellem privat og erhvervsmæssig kørsel. Kører du mange kilometer for virksomheden og har mulighed for kørselsgodtgørelse, vil det være fordelagtigt, at vælge en privat bil. Kører du mange kilometer privat, kan en firmabil, derimod være fordelagtig.

Det er mest fordelagtigt at vælge privat bil når:
- Der er tale om en forholdsvis billig bil
- Værditabet på bilen, synes at være mindre risikofyldt
- Du kører mange kilometer for virksomheden og får skattefri kørselsgodtgørelse
Det er mest fordelagtigt at vælge firmabil når:
- Du kører mange kilometer privat
- Der er tale om en forholdsvis dyrere bil
- Værditabet på bilen, synes at være stort
- Du udskifter din bil oftere end gennemsnittet
Eksempler på udgifter, der afholdes af arbejdsgiveren ifm. firmabil:
- Service & vedligeholdelse
- Benzin, diesel eller el
- Nødvendige reparationer
- Forsikring
- Ejerafgift/vægtafgift
Eksempler på udgifter, der ikke er af driftsmæssig karakter:
- Fart- og parkeringsbøder
- Broafgifter og færgebilletter
Firmabil elbil
Gå grønt og bliv belønnet.
Er din firmabil en elbil, så ser det ud til, at du slipper billigere i skat fra 2023.
For elbiler: Fradrag på 15.000 kroner årligt i beskatningsgrundlaget, hvilket svarer til en rabat på ca. 150 kroner om måneden efter skat.
For plug in-hybrid: Tillæg på 30.000 kroner årligt i beskatningsgrundlaget svarende til en stigning på ca. 300 kr. efter skat.
Ovenstående er eksempler baseret på en firmabil til en værdi af ca. 400.000 kroner.
Kilde: Nordania Leasing

Hvilken firmabil skal vi tilpasse til dig og din virksomhed?
Personbiler
Varebiler
Sådan ombygger vi din firmabil
Det er ingen sag for Trio Biler, at ombygge Nissan- samt Maxus-modeller til en ladbil, varevogn eller kassevogn, som lever op til dine krav. Vi har mange års erfaring med at ombygge Nissan-modeller, som eksempelvis NV400 og Cabstar. De biler, som bliver udgangspunktet for ombygningen, er stærke og robuste, og kan bruges til ethvert formål.
Mobile kontorer
Udover at ladbilen, kassevognen eller varevognen kan indrettes og bruges til at flytte store og tunge materialer, så kan den også fungere som et mobilt kontor. Det giver dig mulighed for, at klare meget af det praktiske når du er på farten.
Kabinen kan i de fleste biler indrettes med mange forskellige opbevaringsrum, god benplads og højt til loftet. Derudover kan passagersædet udstyres med en hård ryg, der kan blive et mini skrivebord, når sædet bliver lagt ned. Det skaber lidt ekstra plads til computeren, diverse dokumenter eller noget helt tredje. Du har dermed mulighed for at holde styr på det hele, uanset om du er på kontoret eller i bilen.
Rummelige transportbiler
Det nytter ikke noget, at bilen mister funktion, evne og udseende allerede efter et år. Det er derfor en stor fordel og en god investering, at den kan skræddersyes og tilpasses til dine transportbehov. På den måde får du en stærk og praktisk arbejdsbil, der holder værdien gennem flere år.
Firmabil hos Trio Biler. Der er masser af fordele!
Der er masser af fordele ved at vælge en lokal leverandør, når du skal lease eller købe din næste firmabil. Vi matcher priserne fra “de store” leasingselskaber og samtidig får du fordelene ved at handle lokalt:
Større fleksibilitet
Professionel rådgivning
Stort kendskab til lokale markedsforhold
Stor ekspertise inden for leasing og finansiering
Spørgsmål og svar
Hvordan beskattes firmabil?
Svar: Når du kører privat i en bil, som du har fået stillet til rådighed af din arbejdsgiver, skal du beskattes af bilen. Der er kommet nye regler vedr. firmabil fra den 1. juli 2021.
Reglerne er følgende:
- Hvis du har fri bil, skal du betale skat af en procentdel af bilens værdi plus et miljøtillæg (Se afsnittet “Firmabil beskatning” ovenfor)
- Det vil ingen betydning have for skattens værdi, hvor meget du kører i bilen
- Din arbejdsgiver sørger for, at du løbende betaler skat af din firmabil, som vil fremgå af din lønseddel
- Vær opmærksom på, at du ikke kan få kørselsfradrag, hvis du har fri bil
Hvem betaler skade på firmabil?
Svar: I og med, at det er virksomheden, der står, som bruger på bilen, så vil det i de fleste tilfælde også være dem, der hæfter for diverse skader, med mindre andet er aftalt.
Kan det betale sig at have fri bil?
Svar: Det kan være svært at vurdere, hvorvidt firmabil eller privat bil bedst kan betale sig. Overordnet kan det siges, at hvis der er tale om en dyr bil med store driftsomkostninger samt et lavt beskatningsgrundlag, vil det tale for at vælge firmabil. Omvendt, hvis der er tale om en billigere eller minde omkostningstung bil, så vil det tale for at vælge den privat. Dvs. hvis de samlede årlige driftsomkostninger er mindre end værdien af den firmabil, du skal beskattes af, så vil det bedst betale sig, at du vælger bilen privat.